MENU

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Posted by DENTAL FAMILY CARE in | 10:43:00 μ.μ.

Στο ιατρείο του
dental surgeon ΚΟΡΑΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ προχωράμε και αντιμετωπίζουμε ορθοδοντικές ανωμαλίες  σε Παιδία & Ενήλικες .

 
Η ανώμαλη ή ελαττωματική σχέσης μεταξύ των γνάθων και των δοντιών, καθώς και των δυσμορφιών του προσώπου που πιθανόν να συνεπάγονται με ορθοδοντικά προβλήματα .Η ορθοδοντική δεν μπορεί να αντιμετωπισει μονη τησ με επιτυχία ολεσ τησ οδοντογναθικές ανωμαλίες αλλα σε συνεργασία και με άλλους κλάδους της οδοντιατρικής έχει ως σκοπό να προλαμβάνει, διαγιγνώσκει και να θεραπεύει της οδοντογναθικές ανωμαλίες (ορθοδοντικά προβλήματα) για να πετύχει τους στόχους σε επίπεδο 
λειτουργίας , ο πάσχων να έχει σωστή μάσηση, κατάποση και ομιλία
αισθητικούς λόγους για φυσιολογική ανάπτυξη με αυτοπεποίθηση
σωστή υγιεινή στόματος .
Εάν ο γονέας παρατηρήσει στο παιδί την παρουσία
Θηλασμός δακτύλου ή χείλους ή γλώσσας
Ασυμμετρία στα δόντια και το πρόσωπο
Αναπνοή από το στόμα
Συνωστισμός δοντιών
Πολύ μεγάλα κενά ανάμεσα στα δόντια
Δόντια ή γνάθοι που δεν ταιριάζουν αρμονικά
Παρατεταμένη παραμονή παιδικών δοντιών ή πρόωρη απώλεια από τερηδόνα ή τραύμα
Τρίξιμο δοντιών, γνάθοι που κάνουν θόρυβο, δυσκολία στη μάσηση ή την ομιλία
τότε πρέπει να επισκεφθεί τον οδοντιατρο .

Κατάλληλη ηλικία για πρώτο έλεγχο


Όλα τα παιδιά πρέπει να υποβάλλονται σε οδοντιατρικό - ορθοδοντικό έλεγχο το αργότερο μέχρι την ηλικία των 7 ετών. Αρκετά προβλήματα αρμονίας του προσώπου μπορεί να προληφθούν, εάν διαγνωσθούν έγκαιρα. Η έγκαιρη διάγνωση συχνά συνεπάγεται αποφυγή εξαγωγών μονίμων δοντιών κατά την ορθοδοντική θεραπεία ή και γναθοχειρουργικής επέμβασης, σε περιπτώσεις έντονων σκελετικών προβλημάτων. 
Ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία θεραπείας;

Πρόληψη
η επίσκεψη που θα την προτείνει κι ο οδοντίατρος θα πρέπει να γίνει στην ηλικία των 6-7 ετών. Έτσι, θα εκτιμήθουν προβλήματα που τυχόν θα δημιουργηθούν, προβλήματα που υποβόσκουν και που πρέπει να δρομολογηθεί η λύση τους στο άμεσο μέλλον.

Καταστολή
Από 7-9 ετών ένα παιδί μπορεί να αντιμετωπίσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που θα του εμφανιστούν στην άνω και την κάτω γνάθο και τα οποία δυστυχώς θα εξελιχτούν, εάν δεν αντιμετωπιστούν.

Επανόρθωση 


Σε εφήβους

Τα άτομα που βρίσκονται σε νεαρή-παιδική ηλικία και είναι στην ανάπτυξη θα διορθώσουν με την έγκαιρη θεραπεία κατασκευαστικά και οδοντικά προβλήματα σε μικρότερο χρόνο, αποφεύγοντας μακροχρόνιες θεραπείες. Αντιμετωπίζονται πιο εύκολα τα σκελετικά προβλήματα καθώς τα οστά βρίσκονται, ακόμα, στην ανάπτυξη. Δε θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο εξαγωγών δοντιών και τέλος, θα βελτιώσουν την εμφάνισή τους πολύ πριν μπουν στην «δύσκολη» περίοδο της εφηβείας.

Σε ενήλικες

Η ορθοδοντική στους ενήλικες έχει δυο στόχους: να βελτιώσει την υγεία των ούλων και των δοντιών και να προσφέρει όμορφο χαμόγελο. Τα δόντια με συνωστισμούς , στριμωγμένα είναι δύσκολο να καθαρίζονται και με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία τερηδόνας, ουλίτιδας αποτέλεσμα αυτών η απώλεια δοντιών. Ο τρόπος με τον οποίο τα δόντια των δυο γνάθων έρχονται σε επαφή , κακή σύγκλειση , μπορεί να οδηγήσει σε ανώμαλη φθορά των επιφανειών τους την αποτριβή , σε δυσκολίες στη μάσηση και σε καταστροφή του οστού και των ούλων που στηρίζουν τα δόντια. Ακόμη και πόνος στις αρθρώσεις και στους μυς του μασητικού συστήματος είναι δυνατόν να προκληθεί -υπό προϋποθέσεις- από την ανώμαλη σύγκλειση.


Οι γονείς, λοιπόν, δεν πρέπει να περιμένουν μέχρι το παιδί να αλλάξει όλα τα δόντια, που συμβαίνει συνήθως σε ηλικία 12 ετών.

Για ποιο λόγο είναι απαραίτητο να βάλω σιδεράκια ?

Σε περιπτώσεις με

  1. οδοντικές ανωμαλίες,
  2.  σκελετικές ανωμαλίες προσώπου & στόματος , 
  3. λειτουργικές ανωμαλίες του στόματος .
 Τα "σιδεράκια" δεν δημιουργούν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στην καθημερινότητα των ενηλίκων. Οι νέες τεχνικές και τα υλικά έχουν ελαττώσει τόσο τη διάρκεια των θεραπειών όσο και τον αριθμό των επισκέψεων . Σε ότι αφορά την εμφάνιση, υπάρχουν ‘’σιδεράκια’’ διακριτικά, κατασκευασμένα από λευκά υλικά ή ακόμα και σιδεράκια τα οποία τοποθετούνται στην εσωτερική πλευρά των δοντιών και αυτό τα καθιστά ‘’αόρατα’’. Οι εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενή σε συνδυασμό με την εμπειρία και την καθοδήγηση από τον ορθοδοντικό θα επιτρέψουν την επιλογή των ιδανικότερων μηχανισμών για καθένα ξεχωριστά.


Οι στόχοι μας είναι:

  1. Η σωστή λειτουργία του στόματος 
  2. Η καλή στοματικής υγιεινής 
  3. Περιορισμός της πιθανότητας καταγμάτων δοντιών κυρίως σε νεαρά άτομα 
  4. Ο περιορισμός εμφάνισης προβλημάτων στην κροταφογναθική διάρθρωση 
  5. Την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης με ενα όμορφο χαμόγελο .










Bookmark Us

Facebook Favorites